علی اکبری - شاهد پژوهش و تحقیق درس حرفه و فن دوره راهنمایی
| ||
|
ويژگي هاي آب آشاميدني : آب آشاميدني بايد پاك و سالم ،صاف و زلال، بدون رنگ، بو و مزه باشد. آب تصفيه شده مناسب ترين آب براي آشاميدن است كه از طريق لوله كشي مورد استفاده قرار مي گيرد.
براي اين كار از روش هاي مختلفي استفاده مي شود. مانند :جوشاندن آب و استفاده از صافي شني
بسياري از بيماري هايي كه انسان به آن دچار مي شود، در اثر عادت و رفتارهاي ناسالم است . برخي از رفتارهاي ناسالم در گروه رفتارهاي كم خطر قرار دارند. اين رفتارها بيشتر به سلامت خود شخص صدمه مي زنند و اغلب قابل كنترل هستند. مثل: ورزش نكردن ، خوردن شيريني ، تنقلات زياد و …
هر ماده اي كه وارد بدن و موجب تغييراتي در جسم، فكر ، احساس و بطور كلي باعث تغييراتي در وضعيت جسمي و رواني شود، دارو نام دارد. اغلب داروها به منظور پيشگيري، كنترل و درمان بيماري ها كمك مي كنند. داروها ممكن است منشأ گياهي، حيواني يا معدني داشته باشند. امروزه بسياري از داروها به روش شيميايي تهيه مي شوند.
داروهاي مجاز و غيرمجاز: تمام داروها ، تا حدي براي بدن ضرر دارند اما بعضي از آن ها ، فوايدي دارند كه بيمار در زمان مريضي ناچار به استفاده از آن ها هستند. در واقع فايده ي آن ها بيشتر از زيان آن هاست. اين گونه داروها مجاز نام دارند. (مانند آنتي بيوتيك ها) بعضي از داروها را به نام داروي غيرمجاز مي نامند اين داروها براي مصرف كنند، اطرافيان و بطور كلي جامعه بسيار خطرناك هستند. قانون نيز استفاده از اين داروها را ممنوع اعلام كرده است . مشروبات الكلي و دخانيات از اين گروه است .
پرسش واحد 3 – بهداشت به دو طريق :آب هاي سطحي و آب زير زميني كه به صورت جاري و ساكن است.
نقش انسان در كاهش آلودگي: نريختن زباله در آب ، كنترل فاضلاب ، جوشاندن آب، استفاده از ظروف تميز و مطلوب، استفاده از مواد شيميايي ( يد – كلر)استفاده از صافي ها در كاهش آلودگي مهم است. نقش انسان در افزايش آلودگي : رو باز بودن آب، نزديك بودن چاه آب به فاضلاب، ريختن زباله در آب از موارد افزايش آلودگي است.
3 -آب آشاميدني بايد داراي چه ويژگي هايي باشد؟ پاك و سالم ، بدون رنگ ،بدون بو ،بدون مزه ، صاف و زلال از ويژگي هاي آب آشاميدني است.
4-روش هاي سالم سازي آب را نام بريد؟ جوشاندن آب و استفاده از صافي شني ، دو روش سالم سازي آب است.
5-چه بيماري هايي به دارو نياز ندارند؟ بسياري از بيماري ها مانند سرماخوردگي ، سرفه هاي خفيف و ضعيف كه با استراحت، غذاي مناسب و مراقبت درمان مي شوند، به دارو نياز ندارند.
6-زيان هاي استفاده بي رويه از داروها چيست؟ برخي از داروها ميزان فعاليت بدن را كاهش مي دهند و بعضي داروها ميزان فعاليت بدن را زياد مي كنند. به طور كلي استفاده بي رويه از داروها در اعصاب و قلب تأثير منفي دارند و بسيار خطرناك هستند.
7-منشأ داروها از چيست؟ داروها ممكن است منشأ گياهي ،حيواني يا معدني داشته باشند. همچنين به روش شيميايي تهيه شوند.
8-به چه داروهايي مجاز مي گويند؟ برخي از داروها فوايدي دارند كه بيمار در زمان كسالت ناچار به استفاده از آن ها است. در واقع فايده ي دارو بيشتر از زيان آن است. به اين گونه داروها مجاز مي گويند. مانند : آنتي بيوتيك ها. ![]() ![]() ![]() امید شمسی کلاس 2دوم مدرسه شاهد مهدیزاده نیامطلب ارسالی ازامید شمسی
|
|
[ طراحی : ایران اسکین ] [ Weblog Themes By : iran skin ] |